Kudo
Kudo – hidegen sajtolt kutyatápok
A hidegen sajtolás során a táp hozzávalóit maximum 75C-on, pár másodpercig tartó hőkezeléssel dolgozzák fel, ezért a hidegen sajtolt kutyatápok ízletesebbek, egészségesebbek és kiadósabbak.
További előnyei a hidegen sajtolásnak:
- megmaradnak bennük az értékes tápanyagok, rostok, vitaminok, enzimek és olajak
- könnyebben emészthetők és a tápanyagok hatékonyabban szívónak fel belőlük
- ízletesebbek, mert az összetevők jobban megtartják az ízüket
- gazdaságos, hiszen akár 40%-kal kevesebb is elég belőle a kutya táplálásához az extrudált tápokhoz képest
- a hidegen sajtolás, mint gyártási eljárás kevesebb energiát emészt fel, így kíméli a környezetet.
A tápszemek - granulátumok - különböző méretének oka:
A hidegen sajtolás során a granulátum egyenetlenül törik, ezért azok nem lehetnek azonos méretűek. A táp gyártása során az elsődleges cél a rövid és alacsony hőmérsékletű hőkezelés, hogy minél több tápanyag maradjon az ételben. A fókusz az eledel minőségén és összetételén van, nem pedig a termék szabályos küllemén.
Por a zsák alján
A hidegen sajtolás során mellőzzük a mesterséges összetevőket, melyek a tápot megkötnék. A terméket a saját súlya kis mértékben összezúzhatja, de fontos tudni, hogy a zsák alján lévő por ugyanolyan magas tápértékű, mint a szilárd ételdarabok. Langyos vízzel összekeverve akár ízletes öntetet is készíthetünk belőle kedvencünk számára.
A Kudo tápok természetes, friss, helyi alapanyagokat tartalmaznak, így nincs hosszas alapanyag szállítás.